Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγγλία: Ετικέτες ασφαλείας σε είδη τροφίμων λόγω αυξημένου αριθμού περιστατικών κλοπής

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Ετικέτες ασφαλείας μπαίνουν σε τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ της Αγγλίας, καθώς καταγράφονται περιστατικά κλοπής μετά τις ανατιμήσεις των προϊόντων εξαιτίας της αύξησης του πληθωρισμού.

Η είδηση ότι η τιμή του ενός κιλού βουτύρου γνωστής εταιρίας ξεπερνά τις 9 λίρες σε ορισμένα καταστήματα, έγινε viral, καθώς χιλιάδες Βρετανοί αποκαλύπτουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αδικαιολόγητη αυτή αύξηση σε πολλά σούπερ μάρκετ.

Κκατάστημα της αλυσίδας “Asda” έχει προσθέσει ετικέτες ασφαλείας στο βούτυρο, ένα μέτρο που συνήθως προορίζεται για ακριβά προϊόντα, όπως τα ηλεκτρικά, που είναι επιρρεπή στις κλοπές. Η άνοδος των τιμών των τροφίμων έρχεται, καθώς οι καταναλωτές παλεύουν με τη χειρότερη κρίση κόστους ζωής. Ο μέσος αγοραστής θα ξοδέψει 380 λίρες παραπάνω μόνο στα παντοπωλεία φέτος, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Kantar.

Ο Άντριου Μπέιλι, ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, έχει ήδη προειδοποιήσει για «αποκαλυπτικές» αυξήσεις των τιμών των τροφίμων, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει «παγώσει» τις αλυσίδες εφοδιασμού σιταριού.

Εκπρόσωπος της «Arla», η οποία κατέχει την επωνυμία «Lurpak», δήλωσε: «Αν και δεν καθορίζουμε τις τιμές στα ράφια, συνεργαζόμαστε στενά με τους λιανοπωλητές για να διασφαλίσουμε ότι οι αγρότες μας λαμβάνουν δίκαιη τιμή για το γάλα που παράγουν».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι αγρότες μπορούν να επιβιώσουν από τις αυξήσεις τιμών στη δική τους αλυσίδα εφοδιασμού, όπως ζωοτροφές, λιπάσματα και καύσιμα που απαιτούνται για την παραγωγή γάλακτος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More