Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακραία επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα: Καλομαθημένο παιδί των ξένων και κουρασμένος κομπάρσος

Στην προκλητική, ακραία ρητορική επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), υποστήριξε ότι μέσω της στρατιωτικής άσκησης «Efes 2022», εστάλη μήνυμα για τις εξελίξεις στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της χώρας του και καταφέρθηκε εναντίον της Ελλάδας ότι «δεν αντιλαμβάνεται αυτό το παιχνίδι ή οικειοθελώς έχει αναλάβει τον ρόλο του κομπάρσου».

«Στη Σμύρνη, όπου πήγαμε με αφορμή την άσκηση «Έφεσος 2022», μεταφέραμε με κάθε σαφήνεια τα μηνύματά μας για τις εξελίξεις στο Αιγαίο στους συνομιλητές μας. Όπως πάντα στην ιστορία, γνωρίζουμε τα παιχνίδια που παίζονται εναντίον της χώρας μας μέσω της Ελλάδας, την οποία πρώτα την χαϊδεύουν και μετά την βάζουν να μας επιτεθεί. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα είτε δεν γνωρίζει αυτό το παιχνίδι, είτε προσποιείται και γίνεται εθελοντικά κομπάρσος σε αυτό το παιχνίδι» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Όπως γνωρίζετε», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, «κατά τη διάρκεια των κινηματογραφικών γυρισμάτων, αυτοί που είναι οι πιο κουρασμένοι, φθαρμένοι, με σπασμένα πόδια και χέρια είναι οι κομπάρσοι. Αλλά το όνομά αυτών δεν φαίνεται ποτέ στη σκηνή, αυτό συνέβη και στην Ελλάδα στο παρελθόν. Αν επιμένει στα ίδια λάθη, αυτό θα της συμβεί και από εδώ και πέρα».

«Εμείς πάντα θα διατηρούμε την ύπαρξή μας παγκοσμίως ως μια πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη στην περιοχή μας και στον κόσμο. Αλλά αυτοί (η Ελλάδα) με αυτά τα μυαλά δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν πέρα ​​από το να είναι κομπάρσοι της δεκάρας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More