Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλμυρός: Κακουργηματικές διώξεις σε τρεις για το θάνατο 14χρονης στο λούνα παρκ

Ποινικές διώξεις, σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελία Βόλου σε τρία άτομα για την υπόθεση του τραγικού θανάτου μιας 14χρονης μαθήτριας, στο λούνα πάρκ, στο παζάρι Αλμυρού, πριν τρία χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε, η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση διώξεων για θανατηφόρα έκθεση με ενδεχόμενο δόλο εναντίον τριών ατόμων και συγκεκριμένα, της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, του τεχνικού ασφαλείας και του χειριστή του παιχνιδιού -μηχανήματος “χαλί” από το οποίο εκσφενδονίστηκε το άτυχο κορίτσι, ενώ βρισκόταν εν κινήσει.

Ο δόλος συνίσταται στο γεγονός ότι λόγω κακής λειτουργίας/χρήσης του ίδιου μηχανήματος είχε τραυματιστεί σοβαρά, σε προγενέστερο χρόνο και συγκεκριμένα, το 2009, ένα 9χρονο κοριτσάκι, στη Χαλκίδα.

Τόσο στην περίπτωση του δυστυχήματος του Αλμυρού, το 2019, όσο και σε εκείνη της Χαλκίδας, διαπιστώθηκε πως δεν λειτουργούσε ο κόφτης ταχύτητας, οι μπάρες ασφαλείας δεν ηταν οι ενδεδειγμένες και ότι οι μεγάλες ταχύτητες με συγκεκριμένη περιστροφή δεν ήταν ασφαλείς για τους χρήστες.

Η 76χρονη σήμερα, ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, είχε καταδικαστεί αμετάκλητα για το ατύχημα στη Χαλκίδα για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ της εμποροπανήγυρης Αλμυρού, στις 30 Αυγούστου 2019, η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, προκειμένου η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο Εφετείου.

Να σημειωθεί πως το μηχάνημα παραμένει κατασχεμένο στο χώρο της εμποροπανήγυρης, η οποία μετά από δύο χρόνια, θα λειτουργήσει και πάλι φέτος, χωρίς όμως, τα παιχνίδια “χαλί” και “ταψί”, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η δημοτική Αρχή Αλμυρού, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκμίσθωσης του χώρου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More