Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη ΔΟΥ Αμαρουσίου από την οργάνωση «Έμπρακτα Αλληλέγγυοι Αναρχικοί»

Την ευθύνη για την επίθεση στη ΔΟΥ Αμαρουσίου στις 7 Ιουλίου 2022 ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Έμπρακτα Αλληλέγγυοι Αναρχικοί».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από την πρώτη στιγμή τις έρευνες είχε αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Αξιόπιστες πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμούν ότι πρόκειται για μια «αναβάθμιση» από επιθέσεις με μολότοφ και γκαζάκια σε μηχανισμό που αποτελείται από μασούρι και δυναμίτη.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης όπως αναρτήθηκε στον ιστότοπο indymedia.org

Σις 07/07/2022 ώρα 04.00 πραγματοποιήσαμε συμβολική επίθεση με δύο κιλά εκρηκτικής ύλης στη ΔΟΥ Αμαρουσίου σε ένδειξη αλληλεγγύης στον από 23-05-2022 αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, Οι λόγοι της απεργίας πείνας θα έπρεπε να είναι ήδη γνωστοί στο πανελλήνιο. Ωστόσο και για αυτό το θέμα τηρείται σιγή ιχθύος, με ελάχιστες αναφορές. Το γεγονός ότι η όποια “αντιπολίτευση” και “δημοσιογραφία” ακολουθούν εντολές και τηρούν συμφωνίες περνά σε νέο επίπεδο τα τελευταία χρόνια, με την συνειδητή απόκρυψη γεγονότων ή διαστρέβλωσή τους. Η ομερτά που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αφενώς είναι προαπαιτούμενο για την σκληρή αντιμετώπιση του απεργού πείνας και αφεταίρου μας υποχρεώνει να αναβαθμίσουμε τα μέσα μας.

Ο σύντροφος κινδυνεύει πλέον με ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του, αγωνίζεται με μόνο όπλο τη ζωή του για το ύψιστο αγαθό, την ελευθερία. Η χρονική στιγμή που έγινε η επίθεσή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς μια μέρα πρίν ανακοινώθηκε η αρνητική εισαγγελική εισήγηση στο αίτημα της αποφυλάκισης του, την οποία δικαιούται σύμφωνα με τους νόμους τους. Τους νόμους που εφαρμόζουν επιλεκτικά με τα κριτήρια της κυριαρχίας με πρόσφατα παραδείγματα την αποφυλάκιση του δολοφόνου μπάτσου Κορκονέα, του βιαστή Φιλιππίδη, την υποθεση Ζάκ Κωστόπουλου κ.ο.κ.

Έχουν προηγηθεί και θα ακολουθήσουν πλήθος παρεμβάσεων και δράσεων αλληλεγγύης. Αυτή η επίθεση στοχεύει στο να δώσει κουράγιο και υπόσχεση στον Γιάννη, ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε αλλά και ένα μήνυμα στους κάθε είδους εξουσιαστές, ότι τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο.

Έμπρακτα Αλληλέγγυοι Αναρχικοί

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy