Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανάφη: Μαθητές δημοτικού έγραψαν παραμύθι για γνωρίσουν το νησί τους σε όλον τον κόσμο

Μαθητές του δημοτικού σχολείου Ανάφης με την βοήθεια του κ. Θανάση Βάρσου, διευθυντή Γυμνασίου-Λυκείου της Ανάφης σε συνεργασία με την συγγραφέα και εκπαιδευτικό Αρμελινιού Μάνια και την ζωγράφο και εικαστικό Άννη Ρήγα, δημιούργησαν και εικονογράφησαν το παραμύθι «Λένια & Χάνεϊ: Αναφιώτικες πτήσεις» με περιεχόμενο γαστρονομικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Οι μαθητές της απομακρυσμένης Ανάφης δούλεψαν με συνέπεια και διάθεση δημιουργώντας όχι απλώς ένα παραμύθι αλλά ένα μέσο προβολής του τόπου τους, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών του σχολείου τους.

Παράλληλα ήρθαν σε επαφή με τους μαθητές του Διαδραστικού Ευρωπαϊκού Σχολείου, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες ανοίγοντας ένα δρόμο ανοιχτό στη φιλία παρακάμπτοντας την χιλιομετρική απόσταση. Η μάθηση διανθίζεται εκεί που υπάρχει αλληλεπίδραση μαθητών, παρακάμπτοντας την όποια τροχοπέδη. Δίνουν λοιπόν τη σκυτάλη στα παιδιά, όπου και αν κατοικούν, διότι βλέπουν τα πράγματα από άλλη σκοπιά… απλοποιούν την πραγματικότητα και παρουσιάζουν με συγκλονιστικό αυθορμητισμό την αλήθεια τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More