Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στον Μώλο της Πάρου

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (13/6/22) στον Μώλο της Πάρου και καίει χορτολιβαδική έκταση.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. Με το πρώτο φως της ημέρας στο έργο της κατάσβεσης θα συνδράμουν και εναέρια μέσα.

#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μώλος Πάρου. Επιχειρούν 14 #πυροσβέστες 5 οχήματα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 13, 2022

Ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο μετά τις 21:30 στους πρόποδες του Αγίου Αντωνίου, κοντά στο μοναστήρι που βρίσκεται εκεί, από την πλευρά του Μώλου και του Καλόγερου και στη συνέχεια κινήθηκε με κατεύθυνση το Πίσω Λιβάδι, χωρίς πάντως να απειλήσει κατοικημένη περιοχή. Η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν. Δημιουργήθηκαν πάνω από δύο μέτωπα. Όπως τόνισε ο κ. Κωβαίος, «ο κίνδυνος που υπήρχε για το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου –στο οποίο δεν υπήρχαν άνθρωποι–, καθώς και για κάποια σπίτια, έχει αποφευχθεί». Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ακόμη κάποιες μικρές διάσπαρτες εστίες, αλλά σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι καλή, φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως εξήγησε ο κ. Κωβαίος, ο δήμος συνδράμει με 4 υδροφόρες ΟΤΑ (οι 2 συμμετέχουν στην πυρόσβεση), ενώ από την έναρξη της πυρκαγιάς η Πολιτική Προστασία του δήμου μαζί με κατοίκους των περιοχών συμμετέχουν στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της.

Κάτοικοι με πυροσβεστήρες, λάστιχα, χωματουργικά μηχανήματα συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης και προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Αυτό που ανησυχούσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους ήταν ο κίνδυνος η φωτιά να επεκταθεί σε δασύλλιο στους πρόποδες του βουνού κοντά στο Πίσω Λιβάδι, όπου υπάρχει αρκετά πυκνή βλάστηση.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More