Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γαλλία: Έκκληση Μελανσόν στους ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν στον β γύρο των εκλογών (video)

Στο θρίλερ που αναμένεται στον Β’ γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών αναφέρθηκε στην εκπομπή «Από τις Έξι» η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Γαλλία, Θωμαΐς Παπαϊωάννου μιλώντας για έντονη πολεμική μεταξύ Μακρόν και Μελανσόν.

«Ο Zαν-Λυκ Μελανσόν κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας ότι χειραγωγεί τα αποτελέσματα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα ήταν οριακά ενώ το θέμα είναι από εδώ και στο εξής ποια θα είναι η στρατηγική μεταξύ των δύο ηγετών.

«Η μία στρατηγική είναι ότι η Συμμαχία της Αριστεράς δεν έχει αποθέματα ψήφων, γιατί τα αποθέματα ήταν σε αυτούς που απείχαν από τις κάλπες, δηλαδή οι νέοι και τα χαμηλά εισοδήματα που είναι το κοινό του Ζαν-Λυκ Μελανσόν» σχολίασε. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις για το β’ γύρο των εκλογών στη Γαλλία ο Μελανσόν έκανε χθες έκκληση σε όλες αυτές τις κατηγορίες των πολιτών για να πάνε στις κάλπες για να αλλάξουν το μέλλον τους.

Αναφερόμενη στο μεγάλο ποσοστό της αποχής η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ τόνισε ότι «δυσκολεύει τους δημοσκόπους ποιος θα είναι ο αριθμός των εδρών στο δεύτερο γύρο και αν τελικά ο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει πλειοψηφία». Γεγονός ιδιαίτερα καθοριστικό για την χάραξη της πολιτικής του.

Ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα του α’ γύρου των βουλευτικών εκλογών δήλωσε ότι «ο Μελανσόν έκανε τον άθλο της ζωής του και ποτέ δεν θα περίμενε ότι θα έφτανε τις 200 και πλέον έδρες στο Γαλλικό Κοινοβούλιο».

Όσον αφορά την Μαρί Λεπέν διευκρίνισε ότι δεν έδωσε «γραμμή στους ψηφοφόρους» αναφέροντας ότι βρίσκεται παρούσα σε 208 περιφέρειες.

Δείτε επίσης:

Γαλλία: Οριακή διαφορά Μακρόν και Μελανσόν με 20.000 ψήφους – Θρίλερ στο δεύτερο γύρο

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More