Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γρ. Λέων: Ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον τεχνικό σύμβουλο της 33χρονης η ανατροπή του πορίσματος για τα δύο παιδιά (video)

Αύριο αναμένεται το υπόμνημα της κατηγορουμένης για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της στην Πάτρα. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχολιάζοντας τα ιατροδικαστικά πορίσματα αλλά και τις δηλώσεις των πραγματογνωμόνων δήλωσε ότι «όλοι τους μιλούν πια ξεκάθαρα για εγκληματική ενέργεια».«Στο πρώτο παιδί ο παθολογοανατόμος που είδε τα όργανα της Μαλένας στο μικροσκόπιο κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια και ασφυκτικό θάνατο», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Λέων.

«Διάσταση απόψεων πλέον δεν υπάρχει για τα δύο πρώτα παιδιά. Το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα είναι άρτιο επιστημονικά και έχει χρησιμοποιήσει μια μεθοδολογία που είναι μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα γιατί επιβεβαιώνει με ευρήματα την αιτία θανάτου και αποκλείει οποιαδήποτε άλλο αίτιο θανάτου», επισήμανε ο ειδικός.

Σχολιάζοντας την πληροφορία ότι η 33χρονη μητέρα των τριών κοριτσιών θα στηρίζει την υπεράσπισή της σε πορίσματα ιδιώτη ιατροδικαστή από το εξωτερικό ο κ. Λέων δήλωσε ότι αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

«Όταν ο τεχνικός σύμβουλος βρεθεί απέναντι στα τεχνικά δεδομένα φαντάζομαι ότι έχει ανυπέρβλητο εμπόδιο στο να γράψει κάτι διαφορετικό» είπε τονίζοντας ότι η υπεράσπιση έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που της δίνει η νομοθεσία.

Ο ίδιος μιλώντας για την πολύκροτη υπόθεση και τη διάσταση που έχει πάρει σε ΜμΕ δήλωσε ότι «όλοι οι επιστήμονες να πορευόμαστε ανάλογα με τις γνώσεις μας, με την εμπειρία μας και τις ηθικές μας αρχές». Πρόσθεσε μάλιστα σε όσους αναφέρονται στην συμμετοχή του στην εξιχνίαση της υπόθεσης ότι« το μόνο που έκανα ήταν να διαβάσω ορθά τα επιστημονικά ευρήματα».

Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου | Πάτρα | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More