Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Οικονόμου για ανάρτηση Ν. Ηλιόπουλου: Σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα, αγνοεί και τα στοιχειώδη

«Επειδή ο κ. Ηλιόπουλος φαίνεται ότι, σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα, αγνοεί και τα στοιχειώδη, τον ενημερώνουμε ότι τα “ιστορικά δικαιώματα” είναι τεχνικός όρος», ήταν το σχόλιο του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, μετά την απάντηση του δεύτερου στο κυβερνητικό breafing, σε ερώτηση που αφορά σε αγροτική επιδότηση του πρωθυπουργού.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του:

«Επειδή ο κ. Ηλιόπουλος φαίνεται ότι, σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα, αγνοεί και τα στοιχειώδη, τον ενημερώνουμε ότι τα «ιστορικά δικαιώματα» είναι τεχνικός όρος και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται οι αγροτικές ενισχύσεις που προβλέπονται στην ΚΑΠ, για όλους όσοι κατέχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις και καταθέτουν δηλώσεις ΟΣΔΕ.

ΥΓ: ΚΑΠ = Κοινή Αγροτική Πολιτική
ΟΣΔΕ= Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου»

Η ανάρτηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου:

«Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε «ιστορικό δικαίωμα» του κ. Μητσοτάκη ότι αιτήθηκε και έλαβε αγροτική επιδότηση 8.500 ευρώ. Μπροστά στο γιουρούσι της ΝΔ στο δημόσιο χρήμα, πρόκειται για ψίχουλα αλλά είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας Μητσοτάκη να αρμέγει και το τελευταίο ευρώ του Δημοσίου. Ενημερώνουμε πάντως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως «ιστορικό» αλλά και αυτονόητο για να επιβιώσουν, είναι το δικαίωμα των πολιτών να δουν σοβαρές αυξήσεις στους μισθούς τους για να βγάζουν το μήνα με αξιοπρέπεια ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 12%, να ρυθμιστεί το χρέος της πανδημίας ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις τους, να μην πληρώνουν χρυσάφι τους λογαριασμούς του ρεύματος και τα καύσιμα, με αυξήσεις ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More