Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Οικονόμου για πυρκαγιές: Δείχνει να αποδίδει ο σχεδιασμός, τα δύσκολα παραμένουν μπροστά μας

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι εναέριες ρίψεις από 2 καναντέρ, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η εικόνα της φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά, Κρανιδίου Αργολίδας.

Σύμφωνα με την ρεπόρτερ της ΕΡΤ Πέγκυ Μπρούσαλη, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά σε αυτή την περιοχή. Ωστόσο, τα πεζοπόρα τμήματα συνεχίζουν την κατάσβεση, ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση, γεγονός αρκετά αβέβαιο, αφού στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Το βράδυ ήταν δύσκολο για τους κατοίκους του Κρανιδίου, κυρίως όμως για τους επισκέπετες του ξενοδοχείου, το οποίο εκκενώθηκε. Οι τουρίστες, κατά το ρεπορτάζ, απομακρύνθηκαν σε ασφάλεια, αλλά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, είτε με λεωφορεία είτε με σκάφη από θαλάσσης. Το ξενοδοχείο υπέστη ζημιές, αλλά δεν υπήρχε επέκταση της φωτιάς. Επιπλέον, έχουν καταστραφεί και ελαιόδεντρα. Ακόμη, έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες για παν ενδεχόμενο.

Μέσα σε μια «κόλαση» φωτιάς, πυροσβέστες και εθελοντές, έδωσαν μάχη ώστε να μην φτάσει η φωτιά στην Ιτέα. Χθες την νύχτα, οι φλόγες έφτασαν τον δρόμο που οδηγεί από την Ιτέα στο Γαλαξίδι, με τις αρχές να διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στάχτη 3.000 στρέμματα γεωργικής έκτασης στην Ιτέα – Κάηκαν υπεραιωνόβια δέντρα στην Άμφισσα αποκαλύπτει ειδικός (video)

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, «δείχνει να αποδίδει ο σχεδιασμός, είμαστε καλά προετοιμασμένοι, αλλά τα δύκολα παραμένουν μπροστά μας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More