Δήλωση Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου στην ΕΡΤ: Άνδρας ανακρίθηκε για την κλοπή αντικειμένων από το Βρετανικό Μουσείο

Οι εκπρόσωποι της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου (Met) μιλώντας στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ευδοξία Λυμπέρη, είπαν ότι ανέκριναν έναν άνδρα στις 23 Αυγούστου σχετικά με την αναφερόμενη κλοπή αντικειμένων από τις συλλογές του Βρετανικού Μουσείου, τονίζοντας ότι η ανάκριση πραγματοποιήθηκε «υπό προειδοποίηση, αφού εθελοντικά ήρθε σε αστυνομικό τμήμα». Τέλος, συμπλήρωσαν ότι «δεν θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Οι έρευνες συνεχίζονται».

Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα κλοπή αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων και ημιπολύτιμων λίθων που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα, υπογραμμίζοντας πως απέλυσε έναν υπάλληλο που θεωρείται υπεύθυνος. Σύμφωνα με το μουσείο, διαπιστώθηκε πως αντικείμενα συλλογών είχαν «εξαφανιστεί, κλαπεί ή υποστεί φθορές».

«Ένας άνδρας ανακρίθηκε», τόνισε σε ανακοίνωσή της η Met. «Συνεργαζόμαστε στενά με τη διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε… οι έρευνες συνεχίζονται».

Η διοίκηση του Μουσείου, που ανέφερε ότι η πλειονότητα των αντικειμένων ήταν μικρά κομμάτια που φυλάσσονταν σε μια αποθήκη, τόνισε ότι κινείται νομικά εναντίον του ατόμου.

Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα από τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε όλον τον κόσμο. Σε αυτό φυλάσσονται μεταξύ άλλων τα περίφημα Γλυπτά του Παρθενώνα, παρά το διαχρονικό αίτημα της Αθήνας για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More