Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Ο Λούλα ντα Σίλβα προηγείται με διαφορά του Μπολσονάρου ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου

Ο αριστερός, πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ακροδεξιού απερχόμενου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Genial/Quaest που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο Λούλα συγκεντρώνει ποσοστό 45% στον πρώτο γύρο των εκλογών, 14 μονάδες περισσότερες από τον Μπολσονάρου. Ο τελευταίος κέρδισε μία μονάδα σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση του Ιουνίου, που τον έφερνε στο 30%. Στον δεύτερο γύρο μεταξύ τους ο Λούλα εκτιμάται ότι θα κερδίσει με διαφορά 19 ποσοστιαίων μονάδων (53% έναντι 34%).

Σε ποσοστό 47% οι Βραζιλιάνοι έχουν αρνητική άποψη για την κυβέρνηση του Μπολσονάρου. Το ποσοστό εκείνων που έχουν θετική γνώμη αυξήθηκε κατά μία μονάδα, στο 26%. Για το 44% των ερωτηθέντων, η οικονομική κατάσταση παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η Pollster/Quaest πήρε συνέντευξη από 2.000 ψηφοφόρους μεταξύ 29 Ιουνίου-2 Ιουλίου. Το περιθώριο στατιστικού λάθους ανέρχεται στις 2 μονάδες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More