Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής «1922-2022: Οι καλλιτέχνες γνωρίζουν την Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα

Η «γνωριμία» των καλλιτεχνών οι οποίοι συμμετέχουν στο Διεθνές συμπόσιο Γλυπτικής, με την Πάτρα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, συνεχίστηκε το διήμερο 12 και 13 Ιουνίου (Κυριακή και Δευτέρα).

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων: «Την πρωί της Κυριακής οι γλύπτες επισκέφθηκαν τον ιερό ναό του αγίου Ανδρέα όπου τους υποδέχθηκε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.
Οι καλλιτέχνες στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα εκθέματα από την υπεύθυνη των προγραμμάτων κοινού και εκπαιδευτικού προγράμματος του μουσείου κ. Γεωργία Μανωλοπούλου.

Ο κύκλος των επισκέψεων της Κυριακής ολοκληρώθηκε με τους εικαστικούς καλλιτέχνες να γνωρίζουν από κοντά την καστροπολιτεία και την οινοποιία της Achaia Clauss, στους χώρους και τα κελάρια της οποίας ξεναγήθηκαν.

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου οι γλύπτες από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αρμενία και την Αλβανία επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία όπου ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο, το Ναό του Διός,, το βωμό της Ήρας απ’ όπου γίνεται η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και το μουσείο ιστορίας σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων. Τους καλλιτέχνες συνόδευσε εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ρένα Σκαρλάτου».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More