Εξάρθρωση κυκλώματος μεταναστών – Σακούλες με πλαστά διαβατήρια και δεσμίδες μετρητών στο κρησφύγετό τους

Ο ψηλός άντρας με το καπέλο είναι διακινητής μεταναστών. Στο βίντεο ντοκουμέντο εμφανίζεται να βγαίνει από κεντρικό κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά βγαίνουν οι πελάτες του, που τον έχουν πληρώσει για να τους προμηθεύσει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με τα οποία τους έχει υποσχεθεί ότι θα περάσουν απαρατήρητοι από τους ελέγχους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σε άλλο αποκαλυπτικό βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου, διακινητής εμφανίζεται να παραδίδει πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο σε μετανάστη που είχε κλείσει πτήση για ευρωπαϊκή χώρα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξι άτομα, ανάμεσά τους ένας Αιγύπτιος που φέρεται να είναι και ο αρχηγός

«Οι αστυνομικοί του αερολιμένα δίνουν αγώνα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης καταφέρνοντας καίρια χτυπήματα συλλαμβάνοντας των διακινητές και εμπόρους ανθρώπινων ψυχών», δηλώνει ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν σακούλες γεμάτες με πλαστά έγγραφα, ενώ εντοπίστηκαν δεσμίδες με μετρητά μέσα σε παπούτσια. Σε μία περίπτωση τα πλαστά έγγραφα ήταν κρυμμένα μέσα σε καλοριφέρ.

Αίσθηση προκαλεί βίντεο στο οποίο απεικονίζονται μετανάστες, που στη συνέχεια προσεγγίστηκαν από το κύκλωμα, να ταξιδεύουν με ιστιοφόρο προς τα ελληνικά νησιά. Οι συλληφθέντες απολογούνται αύριο στον Ανακριτή.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy