Επικίνδυνη οδήγηση με πατίνι στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Νεαρός με πατίνι χωρίς κράνος και άλλο προστατευτικό μέσο κινείται στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης με 100 χιλιόμετρα την ώρα. Έντρομοι οδηγοί τον βλέπουν να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς και να προσπερνά άλλα αυτοκίνητα και φορτηγά. Κάποιοι καταγράφουν το περιστατικό με το κινητό τους.
Το πατίνι και το ποδήλατο μπορεί να ανήκουν στα οχήματα βιώσιμης κινητικότητας, ωστόσο και γι’ αυτά ισχύει ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας.
Στην αγορά κυκλοφορούν ηλεκτρικά πατίνια που έχουν τη δυνατότητα να πιάνουν μεγάλες τελικές ταχύτητες και σε αρκετές περιπτώσεις τα χειρίζονται άνθρωποι που δεν έχουν καν δίπλωμα και δεν γνωρίζουν τον ΚΟΚ.

Τα πρόστιμα για τους χειριστές πατινιών είναι τσουχτερά.
Όσοι οδηγοί κινούνται με ταχύτητα άνω των 25 χλμ./ώρα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 40 ευρώ για την υπέρβαση και 100 ευρώ για την κυκλοφορία του. Για ταχύτητα άνω των 35 χλμ./ώρα το πρόστιμο είναι 100 και 200 ευρώ αντίστοιχα, ενώ σε περίπτωση κίνησης σε δρόμο με όριο άνω των 50 χλμ./ώρα, το πρόστιμο είναι στα 80 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση κατά την αγορά τέτοιων οχημάτων θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη ενημέρωση για τις ακριβείς προδιαγραφές του οχήματος και τους περιορισμούς στους οποίους υπόκειται.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΙΟΥΡΑ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More