Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα στο ΑΠΘ: «Smart Eye – Η χρήση νέων τεχνολογιών στη διάχυση της αρχαιολογικής πληροφορίας»

To PersLabΕργαστήριο Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και την InfoΔημΓεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, διοργανώνουν Ημερίδα, με τίτλο: «Smart Eye-Η χρήση νέων τεχνολογιών στη διάχυση της αρχαιολογικής πληροφορίας», την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 και ώρες 9:00 με 18:30, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Ανάπτυξη Πρότυπου Συστήματος Έξυπνης Οπτικοποίησης μη Ορατών Αρχαιοτήτων (Smart Eye)». Το θέμα της Ημερίδας αφορά στη χρήση νέων και καινοτόμων τεχνολογιών στην τεκμηρίωση και διάχυση της αρχαιολογικής πληροφορίας για επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν εφαρμογές, ερευνητικά προγράμματα και δράσεις που σχετίζονται με την ψηφιακή τεκμηρίωση, και κυρίως με την τρισδιάστατη αποτύπωση, αρχαιολογικών χώρων και κινητών ευρημάτων, την ψηφιακή ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων σε μουσεία, σε ψηφιακές εκθέσεις, και σε εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και τη συμβολή των νέων τεχνολογιών στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Στην Ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής, Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου. Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν 40 ερευνητές από πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα, μουσεία και εφορείες αρχαιοτήτων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν σε 14 ανακοινώσεις το ερευνητικό τους έργο, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ανοικτή Καινοτομία στον Πολιτισμό» που απηύθυνε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, καθώς και στο πλαίσιο άλλων έργων και δράσεων διάδοσης και διάχυσης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και ζωντανά, μέσω zoom, από τον σύνδεσμο: https://www.auth.gr/video/video-smart-eye-i-chrisi-neon-technologion-sti-diachy/

Περισσότερες πληροφορίες: https://smarteye.gr/index.php/el/

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More