Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ στη Λάρισα για την ερημοποίηση και την ξηρασία

Η Επιτροπή για την Διεκδίκηση επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ) σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας και τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την καταπολέμηση της ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ και της ΞΗΡΑΣΙΑΣ 2022 διοργανώνουν ημερίδα με θέμα :

«Η Θεσσαλία μπροστά σε απειλές & ευκαιρίες από την δραματική κλιματική, ενεργειακή & διατροφική κρίση, που βιώνουμε»

Ομιλητές θα είναι οι :

Νίκος Δαναλάτος, – Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας : «Γεωργία & κλιματική αλλαγή: Κίνδυνοι Ερημοποίησης της Θεσσαλίας»
Γιώργος Μιγκίρος, – Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού του Πανεπιστημίου Αθηνών : «Η μακροχρόνια υδατική “αρρυθμία” της Θεσσαλίας απαιτεί άμεσες και δραστικές λύσεις με έργα, που θα στοχεύουν στην ορθολογική & βιώσιμη ανάπτυξή της και παράλληλα θα την προστατεύουν από την επερχόμενη ερημοποίησή της»
Νίκος Μαμάσης – Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ : «Η μετρίαση του υδατικού και ενεργειακού προβλήματος της Θεσσαλίας μέσα από την ανάπτυξη της υδροηλεκτρικής ενέργειας»
Εκπρόσωπος Ε.Δ.Υ.ΘΕ

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις & συζήτηση.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου  και ώρα 19.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Κ.Ε. στη Λάρισα (Καψούρη 4).

Δεν θα αποσταλούν ιδιαίτερες ή προσωπικές προσκλήσεις.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More