Ηράκλειο: Στη φυλακή οι 4 από τους 8 συλληφθέντες για την υπόθεση τοκογλυφίας και εκβίασης

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν οι τέσσερις από τους οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση τοκογλυφίας και εκβίασης σε βάρος Ηρακλειωτών, μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας διαδικασίας της απολογίας τους ενώπιον της ανακρίτριας.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, εισαγγελέας και ανακρίτρια γνωστοποίησαν την απόφαση για την προσωρινή κράτηση του 47χρονου Ηρακλειώτη, στον οποίον αποδίδεται από την δικογραφία ηγετικός ρόλος και στους δύο Αλβανούς, 30 και 32 ετών, με τους οποίους κατηγορείται ότι συγκροτούσε τον “σκληρό πυρήνα” της εγκληματικής οργάνωσης. Ακόμη, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε 45χρονος από κοντινό στο Ηράκλειο χωριό, ο οποίος φέρεται να είχε, επίσης, αναπτύξει τοκογλυφική δράση.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση, δύο Έλληνες, 24 και 37 ετών και δύο Αλβανοί, 33 και 32 ετών.

Η διαδικασία των απολογιών, όπως έχει ήδη γράψει το ertnews, εκτυλίχθηκε σε δύο φάσεις, με τους τέσσερις Αλβανούς να απολογούνται πρώτοι και τους τέσσερις Έλληνες να ακολουθούν. Η διαδικασία διήρκεσε για περισσότερες από δώδεκα ώρες και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν εμπλοκή σε τουλάχιστον 30 υποθέσεις τοκογλυφίας και εκβίασης που έλαβαν χώρα σε διάστημα 30 ετών. Η πολύμηνη έρευνα των αρχών έδειξε κινήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και “ξέπλυμα μαύρου χρήματος”, ενώ τα ξημερώματα της παρασκευής σε συντονισμένη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν οι οκτώ από τους συνολικά δέκα εμπλεκόμενους στην ογκώδη δικογραφία του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More