Η Ιταλία επενδύει 2 δις ευρώ στην Κυβερνοασφάλεια: Ο Ιταλός Υπ. Ψηφιακής Μεταρρύθμισης στην ΕΡΤ

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Την Τρίτη 5 Ιουλίου ο Ιταλός Υπουργός Τεχνολογικής Καινοτομίας και Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, Βιτόριο Κολάο, προέβη σε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης για να μιλήσει για τα αποτελέσματα του υπουργείου του στα πλαίσια του Ιταλικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στα πλαίσια των ερωτήσεων των δημοσιογράφων για την προσπάθεια της ψηφιακής μεταρρύθμισης της Ιταλίας, ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Κρίστιαν Μαυρής, ρώτησε τον Υπουργό σχετικά με το μείζον και επίκαιρο θέμα της Κυβερνοασφάλειας, στον απόηχο των πρόσφατων κυβερνοεπιθέσεων που δέχεται κατά καιρούς η Χώρα

(Κρίστιαν Μαυρής)
Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών συμβαδίζει με τη διαδικτυακή ασφάλεια. Ποιο το μερίδιο χρηματοδότησης (αλλά και προσπάθειας) που αφιερώνεται σε αυτό το θέμα, σε μια εποχή που οι ψηφιακές επιθέσεις έχουν γίνει πολύ συχνές;

(Βιτόριο Κολάο)
Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Έχουμε αφιερώσει περίπου 700 εκατομμύρια (από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) και έχουμε προχωρήσει στην ενίσχυση της ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο μέσω της δημιουργίας ενός οργανισμού και μιας σειράς σημείων επιθεώρησης, διασφάλισης, ψηφιακής προστασίας στην Ιταλία.

Διαθέτουμε περίπου 900 εκατομμύρια για να ενθαρρύνουμε τη δημιουργία ενός στρατηγικού πόλου για τη φύλαξη των πιο ευαίσθητων δεδομένων και, στη συνέχεια, υπάρχουν σαφώς κονδύλια και για ιδιωτικές εταιρείες που πρέπει και θέλουν να επενδύσουν στην Κυβερνοασφάλεια.

Η απλή απάντηση λοιπόν είναι: δύο δισεκατομμύρια άμεσα, και στη συνέχεια ιδιωτικά κίνητρα για να συμμετέχουν και αυτοί. Η πιο μακροπρόθεσμη, στρατηγικότερη απάντηση: νομίζω ότι τα πάντα στο μέλλον θα πρέπει να περιλαμβάνουν ένα στοιχείο ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο.

Είναι σαφές ότι όταν κατασκευάζουμε, για παράδειγμα, το σύστημα δεδομένων υγείας, ένα στοιχείο αυτού είναι προφανώς η ασφάλεια των δεδομένων. Έτσι, η διάκριση στο μέλλον μεταξύ του τι είναι ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τι είναι ψηφιοποίηση θα είναι αδύνατη, διότι θα πρέπει να είναι το ίδιο πράγμα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy