Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πρώτη ομάδα Ουκρανών στρατιωτών έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία για εκπαίδευση

Η πρώτη ομάδα Ουκρανών στρατιωτών έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία για εκπαίδευση, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.

Η εκπαίδευση είναι μέρος ενός βρετανικού προγράμματος που στοχεύει να εκπαιδεύσει έως και 10.000 νέους Ουκρανούς νεοσύλλεκτους με πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 2,3 δισεκατομμυρίων λιρών, αναφέρει ο Guardian.

Πόσο και πώς λειτουργούν οι οικονομικές κυρώσεις για τη Ρωσία

«Πρόσφατα έφτασε στη Μεγάλη Βρετανία η πρώτη εναλλαγή Ουκρανών στρατιωτών. Αυτοί οι Ουκρανοί στρατιώτες θα παρακολουθήσουν μαθήματα βασισμένα στη βασική στρατιωτική εκπαίδευση του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό περιλαμβάνει εκπαίδευση πυρών, πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης, εκπαίδευση στο πεδίο, τακτικές περιπολίας και εξοικείωση με τους νόμους των ένοπλων συγκρούσεων», σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου, αναφέρει το Tanjug.

Ουκρανία: Επιπλήξεις Ζελένσκι στους επιτελείς του – Αποχώρηση αμάχων από το Σλοβιάνσκ

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο τον περασμένο μήνα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προσφέρθηκε να ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση με τη δυνατότητα εκπαίδευσης έως και 10.000 Ουκρανών στρατιωτών κάθε 120 ημέρες, ανέφερε το Reuters.

Επιμέλεια – μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More