Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θερμό καλωσόρισμα των ομογενών της Αμερικής στη Μονή Αρκαδίου

Το προεδρείο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής με περισσότερους από 200 ομογενείς που πραγματοποιούν ιστορική επίσκεψη στην Κρήτη υποδέχθηκαν σήμερα στην Μόνη Αρκαδίου στο Ρέθυμνο, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης.

Στην επίσκεψη τιμής και μνήμης στην ιστορική Μονή τελέστηκε δοξολογία, ενώ στην συνέχεια στο καλωσόρισμα τους, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος, εξέφρασαν την χαρά τους για την παρουσία των ομογενών στο νησί επισημαίνοντας αντίστοιχα τους άρρηκτους δεσμούς της Εκκλησίας της Κρήτης, της Περιφέρειας, της Αυτοδιοίκησης με την ομογένεια, όπου γης.

Ειδικότερα ο κ. Αρναουτάκης απευθυνόμενος στους απόδημους Κρήτες ,πολλοί από τους οποίους είναι νέοι και νέες, είπε, ότι ως Περιφέρεια Κρήτης εκφράζουμε την χαρά μας για την παρουσία σας κοντά μας και θα είμαστε πάντα δίπλα σας καθώς είστε συνέχεια και το μέλλον της Κρήτης στο εξωτερικό. Και πρόσθεσε: «Είστε παράλληλα οι αυθεντικότεροι πρεσβευτές του τόπου μας στο εξωτερικό, διατηρώντας ζωντανές τις παραδόσεις, τον Πολιτισμό, τα ήθη, έθιμα, προβάλλοντας την Κρήτη και την ιστορία της».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More