Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Έλεγχος δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς από την Ελληνική Αστυνομία.

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης και στις περιοχές Τούμπας, Τριανδρίας και Χαριλάου, πραγματοποίησαν εννέα (9) στοχευμένες δράσεις ελέγχου ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.
Συγκεκριμένα:
• Ελέγχθησαν συνολικά εκατόν ογδόντα (180) ιδιοκτήτες ζώων και
• Βεβαιώθηκαν δεκατρία (13) διοικητικά πρόστιμα, ύψους (300) ευρώ έκαστο, εκ των οποίων δώδεκα για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)» και ένα για στέρηση ηλεκτρονικής ταυτότητας.
Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More