Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς και ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν

Στην σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 38, 24 και 32 ετών, που εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά ομοεθνών τους, προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιουνίου, αστυνομικοί εντόπισαν, στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης (ύψος κόμβου Λαγυνών), δύο ιδιωτικής χρήσης επιβατηγά οχήματα, ένα εκ των οποίων είχε τον ρόλο του προπομπού, προκειμένου να ενημερώνει τους επιβαίνοντες στο δεύτερο για πιθανά σημεία ελέγχου από τις αστυνομικές αρχές.

Σε σήμα που τους έγινε για έλεγχο, οι οδηγοί των δύο οχημάτων ανέπτυξαν ταχύτητα, προσπαθώντας να διαφύγουν. Κατά την ακινητοποίησή τους, ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου τράπηκε σε φυγή, για να συλληφθεί ύστερα από πεζή καταδίωξη. Συνελήφθησαν επίσης και οι δύο επιβαίνοντες του οχήματος που προηγείτο (οδηγός και συνοδηγός).

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατασχέθηκαν και τα δύο οχήματα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται, πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

ΠΗΓΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More