Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 220 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική κατά την διάρκεια της καταιγίδας

Επί ποδός εξακολουθούν να βρίσκονται Πυροσβεστική, Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε νωρίς το απόγευμα και για περισσότερο από μία ώρα τη Θεσσαλονίκη και το μεγαλύτερο μέρος του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Τα έντονα φαινόμενα άρχισαν σταδιακά να υποχωρούν, άφησαν ωστόσο αρκετά προβλήματα. Τουλάχιστον διακόσιες είκοσι (220) κλήσεις δέχτηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία από τις 4 έως και τις 6 το απόγευμα, για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία κυρίως από οχήματα που ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους, οι οποίοι είχαν μετατραπεί από την καταρρακτώδη βροχή σε ποτάμια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ύψος της οδού Μακρυγιάννη στην περιφερειακή οδό και στο ρεύμα προς δυτικά το σημείο είναι κλειστό και γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας, όπως και κάτω από τη γέφυρα της οδού Αγίων Πάντων όπου και εκεί συσσωρεύτηκαν νερά.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης επτά μηχανήματα , αντλητικά και χωματουργικά «επιχειρούν σε σημεία που ζητήθηκαν όπως στην περιοχή Καβαλάρι του δήμου Λαγκαδά και σε περιοχές των δήμων Αμπελοκήπων- Μενεμένης, και Παύλου Μελά, επίσης στη γέφυρα Αγίων Πάντων ζητήθηκε μηχάνημα το οποίο θα βοηθήσει στην απάντληση υδάτων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More