Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισπανία: Νόσησε από κορονοϊό η βασίλισσα Λετίθια

ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Θετική στον κορονοϊό αλλά με ήπια συμπτώματα η βασίλισσα Λετίθια ανακοίνωσε χθες 5/7 το Παλάτι μετά την πολύ έντονη ατζέντα της των τελευταίων ημερών.

Καταρχάς με την σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα όπου είχε αναλάβει το πρόγραμμα των συνοδών των πολιτικών ηγετών και στη συνέχεια στην απονομή των βραβείων του Ιδρύματος της Πριγκίπισσας της Χιρόνα στην οποία συμμετείχαν τόσο ο βασιλιάς όσο και η πριγκίπισσα της Αστούριας και η οποία πραγματοποιήθηκε στο Cornellá de Llobregat στη Βαρκελώνη.

Η βασίλισσα παραμένει σε καραντίνα και η ατζέντα της τροποποιείται ή αναβάλλεται. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχε νοσήσει από κορονοϊό και ο Ισπανός βασιλιάς Φελίπε.

Εν τω μεταξύ στην Ισπανία ο κορονοϊός, φαίνεται πως διανύει το έβδομο κύμα του καθώς ο δείκτης 14 ημερών έχει ξεπεράσει τα 1.000 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού για τις ηλικίες άνω των 60 ετών και αυξάνεται έως 5,7% η κάλυψη των νοσοκομειακών κλινών από ασθενείς Covid, ποσοστό που θεωρείται πολύ χαμηλό για το σύστημα Υγείας. Η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας συστήνει προσοχή για τους άνω των 60 ετών ενώ η χρήση της μάσκας είναι απολύτως προαιρετική.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More