Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταζητούμενος για εμπορία ναρκωτικών στις ΗΠΑ συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Καταζητούμενος στις ΗΠΑ για συμμετοχή σε κύκλωμα εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, βάσει διεθνούς εντάλματος. Πρόκειται για 46χρονο από το Μπαχρέιν ο οποίος κρατείται από τον περασμένο Μάρτιο και για την έκδοσή του θα αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Οι αμερικανικές Αρχές φαίνεται να είχαν πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα σχεδίαζε να εισάγει στις ΗΠΑ έναν τόνο ηρωίνη, με αφετηρία τη Νότια Αφρική και την Μοζαμβίκη. Η Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών παρακολουθούσε τη φερόμενη δράση του 46χρονου, ενώ πράκτορες της συγκεκριμένης Υπηρεσίας εμφανίστηκαν ως υποτιθέμενα μέλη του κυκλώματος και συναντήθηκαν δύο φορές μαζί του, αρχικά τον περασμένο Οκτώβριο στην Αθήνα και πέντε μήνες αργότερα στη Θεσσαλονίκη.

Στη δεύτερη συνάντηση συνελήφθη τελικά από τις ελληνικές αρχές σε εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος. Ο ίδιος αρνείται τα όσα του αποδίδονται και ισχυρίζεται ότι εμφανίστηκε στις συναντήσεις ως διερμηνέας.

Κατά την δημόσια διαδικασία που έγινε ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, το οποίο θα αποφανθεί για την έκδοσή του ή μη στις ΗΠΑ, ο 46χρονος επανέλαβε τον παραπάνω ισχυρισμό. Δήλωσε δε, ότι εργάζεται σε κατασκευαστική εταιρεία στο Μπαχρέιν κι ότι «παγιδεύτηκε», ενώ δια του συνηγόρου του υποστήριξε ότι τα αμερικανικά διωκτικά έγγραφα είναι ελλιπή.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό το αμερικανικό αίτημα. Το Δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για την επόμενη εβδομάδα οπότε θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Πηγή ΑΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More