Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυβερνητικές δεσμεύσεις για αποζημιώσεις στους παραγωγούς της βορείου Ελλάδας

Πληγείσες περιοχές της Καβάλας, των Σερρών και του Κιλκίς, που χτυπήθηκαν από το χαλάζι τις προηγούμενες ημέρες επισκέφτηκαν ο Υφυπουργός Εργασίας και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Δεσμεύτηκαν για άμεσες αποζημιώσεις και στήριξη των παραγωγών που είναι σε απόγνωση λόγω της ολοκληρωτικής καταστροφής που υπέστησαν.

Κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ με αρμοδιότητες σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο περιηγήθηκε στις πληγείσες περιοχές του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Νωρίτερα, σε σύσκεψη στο δημαρχείο Ελευθερούπολης αγρότες και τοπικοί φορείς ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, σε συνεργασία των συναρμοδίων υπουργείων και του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσουν οι εκτιμήσεις που θα οδηγήσουν σε αποζημιώσεις, τόσο σε παραγωγούς όσο και σε μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, θα απασχοληθούν 120 επιπλέον άτομα στις εκτιμήσεις, ενώ στόχος είναι να ξεκινήσουν οι αποζημιώσεις έως τα τέλη Αυγούστου.

Στην περιοχή του δήμου Παγγαίου η κακοκαιρία έπληξε δυναμικές καλλιέργειες με εξαγώγιμα προϊόντα σε μεγάλο ποσοστό, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 100% καθώς και υποδομές.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΡΕΝΑ ΠΑΝΤΑΖΟΓΛΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More