Κυρ. Μητσοτάκης στη Βουλή: Κοινωνική θα μπορούσε να ονομαστεί κάθε πολιτική μας γιατί όλες αφορούν τον πολίτη

«Κοινωνική θα μπορούσε να ονομαστεί κάθε πολιτική μας γιατί όλες αφορούν τον πολίτη» υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων , που γίνεται ύστερα από αίτημα του, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

«Προκάλεσα τη σημερινή συζήτηση διότι αύριο συμπληρώνονται 3 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ και είναι μία ευκαιρία απολογισμού και προγραμματισμού της πορείας μας» τόνισε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης που διατρέχει τις πολλές κυβερνητικές πρωτοβουλίες αυτά τα τρια χρόνια, είναι να αναταχθεί γρήγορα η εθνική οικονομία με πολλές επενδύσεις για καλύτερους μισθούς και πολλές νέες δουλειές.

«Γιατί ας μην ξεχνάμε τι είχε προηγηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Μια τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πριν από το γκρεμό. Σαν χθες πριν από επτά χρόνια κ. Τσίπρα όσο και αν κάποιοι από σας θέλετε να το ξεχάσουμε. Συνεχίστηκε με μια διαρκή καταιγίδα φόρων και τελικά έσβησε αφήνοντας πίσω ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 δις. από το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο το οποίο εσείς προκαλέσατε και υπογράψατε» είπε.

«Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη Ελλάδα, ανήκει στα κράτη με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην Ευρώπη, από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων, αποπλήρωσε νωρίτερα απ’ ότι προβλεπόταν τον δανεισμό της στο ΔΝΤ, ενώ τον Αύγουστο απελευθερώνεται και από την ενισχυμένη εποπτεία διεκδικώντας πλέον την ανάκτηση της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας» σημείωσε ενώ χαρακτήρισε «Εθνική επιτυχία» τα όσα έχει πετύχει η Ελλάδα κυρίως όπως ανέφερε «γιατί τα παραπάνω δεν ήταν ούτε αυτονόητα, ούτε εύκολα γιατί δεν επιτεύχθηκαν σε συνθήκες ομαλές. Εδώ και 36 μήνες η χώρα προχωρά ξεπερνώντας αλλεπάλληλες εισαγόμενες κρίσεις. Όμως όλες αυτές οι περιπτώσεις έγιναν με τον τρόπο τους ευκαιρίες…».

«Ο κυβερνητικός προγραμματισμός αφορά τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο. Αυτούς αφορούν και τα παράλληλα μέτρα που λαμβάνονται στο οικονομικό επίπεδο, πχ αύξηση αφορολόγητου, μείωσε ΕΝΦΙΑ, μείωση εισφορών, αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης σε επαγγελματίες και τα έκτακτα επιδόματα στους χαμηλοσυνταξιούχους» πρόσθεσε ακόμη και υπογράμμισε πως «στόχος μας από το 2019 να αναταχθεί γρήγορα η οικονομία με επενδύσεις, πολλές δουλειές και καλύτερους μισθούς».

«Στο επίκεντρο όλων των δράσεών μας είναι ο πολίτης, όχι γενικά και αόριστα ο λαός, η λέξη που χρησιμοποιούν συχνά όσοι θέλουν να θολώνουν την κατεύθυνση των επιλογών τους, αλλά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, ως ξεχωριστές προσωπικότητες και πιο συγκεκριμένα η μεσαία τάξη και πρωτίστως οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας» τόνισε ο πρωθυπουργός

Περισσότερα σε λίγο…

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More