Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λ. Ραπτάκης, Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής: Η Τουρκία δεν πρέπει να πάρει τα F-16 (video)

Για το ελληνοαμερικανικό «μπλόκο» στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία μίλησε στις «Συνδέσεις» ο Λεωνίδας Ραπτάκης, Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής στις ΗΠΑ στην πολιτεία του Rhodes Island.

Mιλώντας από την Ελλάδα όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο «Economist Impact» ο κ. Ραπτάκης αναφέρθηκε στον αγώνα που κάνουν οι ελληνοαμερικανοί πολιτικοί υπέρ της Ελλάδας λέγοντας ότι «η Τουρκία δεν πρέπει να πάρει τα F-16 γιατί δεν είναι καλός γείτονας. Το βλέπουμε κάθε ημέρα».

Ο κ. Ραπτάκης επισήμανε ότι η Τουρκία δεν έχει δώσει ακόμα πίσω τoυς ρωσικούς πυραύλους S-300 πόσω μάλλον ότι η σχέση της με την Ελλάδα δεν είναι καλή.

Όπως τόνισε η μάχη των ελληνοαμερικανών Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών είναι να μπλοκάρουν το τουρκικό αίτημα για τα συγκεκριμένα πολεμικά αεροσκάφη.

«Ο κ. Μπάιντεν δεν μπορούσε να πει από την αρχή όχι», δήλωσε σχετικά ο γερουσιαστής.

«Το Rhodes Island ψηφίζει όχι. Το μήνυμα είναι δυνατό. Ο κ. Μενέντεζ είναι εναντίον. Το θέμα είναι την ημέρα που θα γίνει η ψηφοφορία πόσους ψήφους θα συγκεντρώσει η συγκεκριμένη πρόταση» ανέφερε ο κ. Ραπτάκης.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι μέχρι στιγμής η αίσθηση που έχει είναι ότι δεν θα γίνει δεκτό το αίτημα της Τουρκίας καθώς υπάρχει προβληματισμός για τη στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ουκρανία, τη Ρωσία και την Ελλάδα.

Δείτε επίσης:

ΗΠΑ – Βουλευτές προς Μπάιντεν για πιθανή πώληση των F-16: «Να πείτε όχι – Είναι εξέλιξη που θα ανταμείψει τον Ερντογάν»
Τροπολογίες – μπλόκο στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη | «Συνδέσεις» | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More