Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μάχες με την πύρινη λαίλαπα σε Φωκίδα και Κρανίδι Αργολίδας

Πύρινη λαίλαπα εξακολουθεί να μαίνεται στη Φωκίδα με τον κίνδυνο να φτάσει στον εθνικό δρυμό του Παρνασσού. Εκκενώθηκε προλήπτικά η βόρεια Ιτέα και οι κάτοικοι με λεωφορεία που διέθεσε ο Δήμος και η Περιφέρεια, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στους Δελφούς. Η φωτιά, παραμένει ακόμη σε απόσταση από τον οικισμό, ενώ υπάρχουν φόβοι για επέκταση της κυρίως σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις και ποιμνιοστάσια.

Για την επιχείρηση κατάσβεσης της κινητοποιήθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο συνδράμοντας το έργο των 150 πυροσβεστών με 48 οχήματα και 4 πεζοπόρων τμημάτων.

Τα έξι μέτωπα της φωτιάς συνεχίζουν την καταστροφική τους πορεία με μεγάλο θύμα τον ελαιώνα της Άμφισσας, όπου έχουν σημειωθεί τρομακτικές ζημιές.
Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία, από το 57ο έως το 64ο χλμ, στο δρόμο Άμφισσας – Λιβαδειάς, καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Παράλληλα, έχει προωθηθεί και αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Δημοτικής Ενότητας  Ιτέας,  Άμφισσας και Δελφών.

Αναζωπύρωση στο Κρανίδι Αργολίδας

Σε εξέλιξη και η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά Κρανιδίου, στην Αργολίδα. “Υπάρχει μία αναζωπύρωση δίπλα ακριβώς από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά, ανέφερε ο δήμαρχος Ερμιονίδας. Για τους ενοίκους της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, ο κ. Γεωργόπουλος είπε, ότι απομακρύνθηκαν έγκαιρα και μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ όσοι βρίσκονταν στην παραλία μεταφέρθηκαν, μέσω θαλάσσης, σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες. Από την πυρκαγιά έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, τουλάχιστον 15 τουριστικές κατοικίες.

Και εκεί επιχειρούν εναέρια μέσα.

Πυρκαγιά μαίνεται και στην περιοχή Ακρωτήριο Αράπης, στο Άγιο Όρος, χωρίς να απειλούνται μοναστήρια.

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές, στο Σχηματάρι  Βοιωτίας, όπου χθες εκκενώθηκε προληπτικά το Δήλεσι, αλλά και στην Ηλεία, όπου εκκενώθηκε το χωριό Λάττα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σήμερα, σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά Ανατολικού Αιγαίου.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου για 5/7

Πολύ υψηλός κίνδυνος 4⃣ σε

#Αττική & #Κύθηρα κεντρική & νότια #Εύβοια #Αργολίδα #Λέσβο #Χίο #Σάμο #Ικαρία

περιοχές #Βοιωτία #Κορινθία #Αχαΐα #Ηλεία #Λακωνία

Υψηλός κίνδυνος 3⃣ σε πολλές περιοχές

https://t.co/UcUk400yPY pic.twitter.com/4LC4KBih4P

— Civil Protection GR (@GSCP_GR) July 4, 2022

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More