Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μελβούρνη: Η WorkSafe ζητά επιβολή προστίμων στο γηροκομείο «Άγιος Βασίλειος», όπου 45 έχασαν την ζωή τους από Covid 19

Η ρυθμιστική αρχή για την ασφάλεια του χώρου εργασίας WorkSafe στη Βικτώρια ζητά να επιβληθεί πρόστιμο στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «‘Αγιος Βασιλειος», όπου 45 τρόφιμοι πέθαναν, από COVID το 2020 στη Μελβούρνη.

Η WorkSafe ισχυρίζεται ότι το γηροκομείο απέτυχε να εφαρμόσει τη σωστή χρήση των Μέτρων Ατομικής Προστασίας, όταν ένα μέλος του προσωπικού βρέθηκε θετικό στον COVID-19 τον Ιούλιο του 2020. Η ρυθμιστική αρχή ισχυρίζεται ότι η διοίκηση απέτυχε να απαιτήσει από τους εργαζόμενους της να φορούν ΜΑΠ, να τους εκπαιδεύσει και να διασφαλίσει ότι ήταν σε θέση να χρησιμοποιούν σωστά τον εξοπλισμό και να επιβλέπουν τη χρήση του. Στην συνέχεια, συνολικά 94 μέλη του προσωπικού βρέθηκαν θετικά στον ιό και 45 ηλικιωμένοι έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές που σχετίζονται με τον COVID.

Το γηροκομείο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμα έως και 1,49 εκατομμυρίων δολαρίων για καθεμία από τις παραβάσεις που ισχυρίζεται η WorkSafe ότι διαπράχθηκαν βάσει του νόμου περί υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Οι κατηγορίες της WorkSafe σχετικά με το St Basil’s πρόκειται να εκδικαστούν στο Magistrates’ Court της Μελβούρνης την 1η Αυγούστου. Τα όσα έγιναν στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων ‘Αγιος Βασίλειος, παραμένουν αντικείμενο δικαστικής διένεξης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More