Μηνύματα ζωής και αλληλεγγύης από τους εθελοντές Κατερίνης

Εθελοντές και εθελόντριες, μέλη του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Πιερίας και άλλων εθελοντικών οργανώσεων καθαρίζουν τις ακτές στις παραλίες του Δήμου Κατερίνης στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί seatrac, ώστε οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν το δικαίωμα τους να λούονται στις θάλασσες της Πιερίας (παραλία Κορινού, Κατερίνης, Ολυμπιακή Ακτή).
Μαζί με τους εθελοντές του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Πιερίας, συμμετέχουν μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Πιερίας, όπου όλοι μαζί προσπαθούν να διατηρούν καθαρό το περιβάλλον και να βοηθούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα να έχουν προσβασιμότητα στη θάλασσα.
Στην προσπάθεια των εθελοντών συμβάλει και ο Δήμος Κατερίνης και ειδικότερα η αντιδημαρχία Τουρισμού.


Σύμφωνα με την πρόεδρο των Διαβητικών Ν. Πιερίας και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.Δ.Ι.Α και της ΕΣΑμεα, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, “οι εθελοντές του Δήμου Κατερίνης είναι η μοναδική εθελοντική ελληνική ομάδα που βραβεύτηκε για τη φύλαξη των seatrac ώστε οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν το δικαίωμα τους να λούονται στις θάλασσες της Πιερίας”.


“Είμαστε γονείς παιδιών με κινητικά προβλήματα και είναι χαρά μας να βοηθάμε όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Είναι σαν βοηθάμε τα δικά μας παιδιά. Στέλνουμε το μήνυμα σε όλους να γίνουν εθελοντές”, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Πιερίας, Γιώργος Γεωργιάδης.


Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Πιερίας δραστηριοποιείται από το 2007 και συμμετέχει σε πολλές εθελοντικές δράσεις που στόχο έχουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων με αναπηρία και διαβήτη, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες σε θέματα υγείας. Άλλωστε ο εθελοντισμός είναι προσφορά ζωής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy