Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας τον Σεπτέμβριο μελετά η κυβέρνηση

Ο φετινός τουρισμός – και κυρίως τα φορολογικά έσοδά που θα παράξει συνδέονται άμεσα με την υλοποίηση περαιτέρω μέτρων στήριξης κόντρα στην ακριβή ενέργεια. Το οικονομικό επιτελείο μελετά ήδη τα επόμενα βήματα, ανάλογα με το δημοσιονομικό περιθώριο που θα δημιουργηθεί τους επόμενους μήνες, για επιδοτήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα.

«Να δούμε τι θα κάνουμε με τα καύσιμα του τελευταίου τριμήνου του έτους…Αν ανέβει η τιμή του ρεύματος, θα χρειαστούν πιο γενναίες παρεμβάσεις από την πολιτεία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Έως το τέλος της εβδομάδας οι προμηθευτές θα ανακοινώσουν:

– τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας

– χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής

– που θα ισχύσουν τον Αύγουστο

Εντός του Ιουλίου:

– θα καταβληθεί το επίδομα ρεύματος

– θα ανοίξει η πλατφόρμα για το FUEL PASS 2.

Το Σεπτέμβριο το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να προχωρήσει στην κατάρτιση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2023. Σε αυτόν, η κυβέρνηση επιδιώκει να διασφαλίσει:

* την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τους συνταξιούχους και

* τη διατήρηση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών ενώ

* έρχονται αυξήσεις και στις συντάξεις.

«Μετά από πολλά χρόνια μειώσεων και παγώματος των συντάξεων, κινούμαστε στην τροχιά αύξησής τους» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης  στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

Το ύψος της αύξησης θα προσδιοριστεί με βάση την φετινή ανάπτυξη και τον πληθωρισμό. Πρώτοι θα δουν αύξηση οι χαμηλοσυνταξιούχοι και όσοι έχουν μικρή προσωπική διαφορά.

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More