Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας σε στρατιωτικό εξοπλισμό στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής στην έδρα του ΝΑΤΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συμμετείχε σε συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην έδρα του ΝΑΤΟ για να συζητηθούν οι επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας σε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ηγεσία και τον συντονισμό τους και χαιρέτισε τις νέες ανακοινώσεις των Συμμάχων του ΝΑΤΟ για υποστήριξη στην Ουκρανία.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε επίσης ότι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεσμεύονται να συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία τον στρατιωτικό εξοπλισμό που χρειάζεται για να επικρατήσει, συμπεριλαμβανομένων βαρέων όπλων και συστημάτων μεγάλης εμβέλειας.

«Το ΝΑΤΟ ως οργανισμός εντείνει επίσης την υποστήριξή του», είπε, σημειώνοντας ότι οι Σύμμαχοι θα συμφωνήσουν για ένα νέο ολοκληρωμένο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης. Αυτό θα βοηθήσει την Ουκρανία μακροπρόθεσμα να μεταβεί από τη σοβιετική εποχή στον σύγχρονο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και να ενισχύσει τη διαλειτουργικότητα με το ΝΑΤΟ, αναφέρει η ανακοίνωση της Συμμαχίας.

Αυτή ήταν η τρίτη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας για τον συντονισμό της βοήθειας προς την Ουκρανίας.

ανταπόκριση από Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More