Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολλανδία: Προειδοποιητικά πυρά της αστυνομίας σε δράσεις διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων -Δείτε βίντεο

Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έριξε προειδοποιητικά πυρά χθες, Τρίτη, το βράδυ, χωρίς να προκληθούν θύματα, αλλά πλήττοντας ένα τρακτέρ, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων κατά κυβερνητικού σχεδίου που αποσκοπεί στην μείωση των εκπομπών αζώτου.

“Γύρω στις 22:40 (23:40 ώρα Ελλάδος) οδηγοί τρακτέρ επιχείρησαν να συγκρουστούν με αστυνομικούς και οχήματα της αστυνομίας”, στο Χίρενβιν, στη βόρεια Ολλανδία, σημειώνει η αστυνομία σε μήνυμά της στο Twitter.

“Παρουσιάστηκε μια απειλητική κατάσταση. Ρίφθηκαν προειδοποιητικά πυρά και στοχευμένα πυρά”, προσθέτει.

Netherlands – Heerenveen (Police shoots at Farmers) [Jul 5, 2022]

So, this is where the Netherlands is at. Police firing shots at Farmers, who have been peacefully demonstrating for their existence!
This country is lost.#boereninopstand #politiegeweld #FarmerProtests pic.twitter.com/ZAIrpwIeE0

— BMedia (@BananaMediaQ) July 5, 2022

“Ένα τρακτέρ χτυπήθηκε” και τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν, διευκρινίζει η αστυνομία, υπογραμμίζοντας ότι ξεκίνησε ανεξάρτητη έρευνα για τα πυρά της αστυνομίας.

Vervolg #Heerenveen

Firearms used by #Police in the Netherlands at Dutch famers, Holding them at gunpoint

2x times shots fired

During #farnerorotests against nitrogen-lies by Dutch gov under PM @markrutte#BREAKING #BreakingNews
Cc: @GonzaloLira1968 @robertjensen pic.twitter.com/7MtP2olayy

— Newo Judicial Tegen de Journalist als ‘Expert’! (@oakentersagain) July 5, 2022

Ολλανδοί αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται τακτικά από τις 10 Ιουνίου που η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών αζώτου, ενός αερίου που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Τις τελευταίες μέρες είχαν αποκλείσει με τρακτέρ κέντρα διανομής πολλών σουπερμάρκετ, προκαλώντας ελλείψεις σε κάποια προϊόντα.

Police use tear gas to disperse the blockade of a distribution center by farmers tonight in Heerenveen in the Netherlands.#FarmerProtests pic.twitter.com/15DbcMGlgI

— PPCNEWS24 (@ppcnews24) July 4, 2022

Η Ολλανδία, η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγός αγροτικών προϊόντων στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, είναι επίσης μια από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων που προκαλούν τις κλιματικές αλλαγές στην Ευρώπη- και ιδιαιτέρως αζώτου. Η κατάσταση αυτή οφείλεται εν μέρει στα πολλά κοπάδια που βόσκουν στις πεδιάδες της.

Η ολλανδική κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές αζώτου έως και 70% σε 131 σημαντικές ζώνες – οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται κοντά σε φυσικά καταφύγια και προστατευόμενες περιοχές – προκειμένου να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους το 2030.

Για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, το σχέδιο αυτό σημαίνει μείωση των εκπομπών κατά 40% και περίπου 30% λιγότερα ζώα εκτροφής, σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αγρότες δηλώνουν ότι στοχοθετούνται άδικα σε σύγκριση με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τη βιομηχανία και πολλοί δεσμεύονται να αντισταθούν σε οποιοδήποτε σχέδιο μείωσης ή κλεισίματος των εργασιών τους.

Πηγή: ΑΠΕ, AP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More