Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομιλία του πρωθυπουργού σήμερα στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου

Στο Στρασβούργο, βρίσκεται σήμερα Τρίτη 5/7 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου στις 11:30 ώρα Ελλάδας θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των πολιτικών ομάδων.

Προηγουμένως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί, στις 11:00 με την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, στο Στρασβούργο.

Στις 13:00, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, σε μία ομιλία με ισχυρό φιλοευρωπαϊκό πρόσημο θα περιγράψει τη θέση της Ελλάδας μέσα σε μία Ευρώπη που αλλάζει, αλλά και τις εθνικές προκλήσεις που, σε πολλές περιπτώσεις, είναι ευρωπαϊκές και απαιτούν κοινούς μηχανισμούς αντιμετώπισης.

Παράλληλα, θα τονίσει ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον το… μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, αφήνει πίσω της τα χρόνια της κρίσης, γυρίζει σελίδα και βαδίζει στο μέλλον με αισιοδοξία, παρά τις δυσκολίες και τις απανωτές κρίσεις που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει.

Η ομιλία του πρωθυπουργού θα έχει έντονο γεωπολιτικό ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να πραγματοποιήσει ιδιαίτερη αναφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, για την οποία η Ελλάδα πήρε ξεκάθαρη θέση από την πρώτη στιγμή.

Έχοντας ολοκληρώσει, παράλληλα, έναν κύκλο διπλωματικής αντεπίθεσης σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στις γεωπολιτικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ρεπορτάζ Δ. Γκάτσιος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More