Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Λιγότερες μπόρες και μελτέμι στο Αιγαίο (video)

Επιμένει η απογευματινή αστάθεια και το επόμενο διήμερο, θα είναι όμως πιο περιορισμένη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα έχει σταθερή παρουσία και θα μας χαρίζει αρκετά καλές θερμοκρασίες.

Την Πέμπτη στην κεντρική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία και το μεσημέρι-απόγευμα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, πιθανώς τοπικά και στο Ιόνιο περιμένουμε βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βοριάδες 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια, μικρή η πιθανότητα βροχής το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.

Την Παρασκευή οι απογευματινές μπόρες θα είναι σαφώς λιγότερες και θα περιορίζονται κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More