Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγκόσμια πρωτιά για το σχολικό βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης (ηχητικό)

Την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ που διεξήχθη στη Βραζιλία κατέλαβε το 3ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης.

Η αποστολή επέστρεψε πριν από λίγες μέρες στην Ελλάδα μετα από παραμονή 12 ημερών,  το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, στην χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου κατάφεραν να κατακτήσουν την 6η θέση ανάμεσα σε ομάδες από 34 κράτη απ’ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Η αποστολή αποτελούνταν από δέκα αθλητές  τον προπονητή τους Χρήστο Γκαρνέτα,  τον προπονητή Β Χρήστο Μεταξά, εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, τον αρχηγό της αποστολής εκπρόσωπο της γ γ Φυσικής Αγωγής και ιατρό φυσικοθεραπευτή. Ταξίδεψαν για 42 ολόκληρες ώρες ώστε να αναδείξουν το βόλεϊ του σχολείου τους,  του Έβρου και της Ελλάδας γενικότερα.

«Η εμπειρία, θα μας μείνει αξέχαστη δηλώνει την ΕΡΤ Ορεστιάδας  ο προπονητής Χρήστος Γκαρνετας .Την έχουμε βάλει στις καρδιές μας. Είναι η ύψιστη συμμετοχή για μια σχολική ομάδα τονίζει και αποτελεί ένα  μεγάλο κίνητρο ώστε να ασχοληθούν τα παιδιά με το βόλεϊ , για να γεμίσουν οι άδειες λόγω Covid ακαδημίες σε όλο το νομό.»

Η προετοιμασία ήταν συνεχής και αδιάλειπτη και το αποτέλεσμα δικαίωσε ένα μικρό σχολείο μια μικρή χώρα  μπροστά σε άλλες που είναι μεγαθήρια όπως Κίνα με 220 εκατομμύρια κόσμο.

Ο στόχος κατακτήθηκε και αυτό που μένει είναι η έμφαση στα νέα παιδιά που θα συνθέσουν τις τάξεις του ΓΕΛ ώστε να μπορέσουν ξανά να αναδείξουν την Αλεξανδρούπολη στα πέρατα της Υφηλίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More