Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσίαση του βιβλίου της Π. Σουλτάτου «Η θάλασσα δεν είναι μπλε» στην Κρήτη

Η συγγραφέας Πέλα Σουλτάτου παρουσιάζει για πρώτη φορά το καινούργιο της βιβλίο «Η θάλασσα δεν είναι μπλε» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο λιμάνι του Ηρακλείου, στο καφέ «Μαρίνα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Πεδιώτου, φιλόλογος και ψυχολόγος, η συγγραφέας Νίκη Τρουλλινού, ενώ θα διαβάσει αποσπάσματα η ηθοποιός Βάσω Λασκαράκη. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μανώλης Σπανάκης.

Δυο λόγια για το βιβλίο:

Το πτερύγιο ενός καρχαρία διασχίζει τα γαλήνια νερά της λουτρόπολης όπου παραθερίζουν ανάπηροι πολέμου. Τάρανδοι ξεπηδούν από το πορτ-μπαγκάζ παραμονή Πρωτοχρονιάς κι ένας παπάς μπεκρουλιάζει τραγουδώντας λαϊκά. Ο Ερμής φανερώνει την ανεπίδοτη επιστολή της Καλυψώς προς τον πατέρα των θεών κι ένας αρχαίος ραψωδός εμφανίζεται στο κέντρο του Μεγάλου Κάστρου. Ο κόσμος του αγοροκόριτσου σείεται καθώς ματώνει κι ακούει τη μαμά να λέει «τώρα μπορείς να κάνεις παιδιά».

Στη χαράδρα καταβαραθρώνονται όσοι βρίσκονται πολύ ψηλά. Ο ερωτοχτυπημένος γιος του γαιοκτήμονα και οι μπιστικοί του πάνε για καντάδα την Πρωταπριλιά του ’38. Ένα εξωτικό πλάσμα διασχίζει τη διάβαση πεζών κι ένα άλλο τη διάβαση ποιητών. Την τελευταία νύχτα της οικουμένης, τα ανθρώπινα σπλάχνα γίνονται διάφανα και φέγγει εντός τους μια φλόγα, ο ουρανός διαυγάζει, οι πλανήτες τώρα καθρεφτίζονται στη θάλασσα, μα δεν έμεινε πια κανείς να κολυμπάει ανάμεσα στα είδωλά τους. Μια φαντασμαγορία μύθων, τεράτων και αποκαλύψεων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More