Πατέρας της Καρολάιν στην Daily Mail: «Θα ήταν τιμή μου» να εκτελέσω το δολοφόνο της αν υπήρχε ακόμη η θανατική ποινή στην Ελλάδα

Ο πατέρας της δολοφονημένης Καρολάιν Κράουτς δήλωσε ότι θα ήταν «τιμή του» να εκτελέσει τον δολοφόνο της, αν η θανατική ποινή εξακολουθούσε να υπάρχει στην Ελλάδα.

Ο 79χρονος Ντέιβιντ Κράουτς μίλησε ενόψει της έφεσης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κατά της ποινής των 27 ετών που του επιβλήθηκε για τη δολοφονία της 19χρονης Καρολάιν στο σπίτι τους τον Μάιο του 2021.

Θα υποστηρίξει ότι τη σκότωσε επειδή «ανησυχούσε ότι θα έκανε κακό» στην εννέα μηνών τότε κόρη τους Λυδία και ότι η ποινή φυλάκισής του θα πρέπει να μειωθεί λόγω ελαφρυντικών περιστάσεων.

Ο Αναγνωστόπουλος, 35 ετών, καταδικάστηκε πέρυσι αφού στραγγάλισε την Καρολάιν στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά Αττικής. Στη συνέχεια είπε ψέματα στην αστυνομία λέγοντας ότι την είχαν σκοτώσει «διαρρήκτες», προτού καταρρεύσει ο ιστός των ψεμάτων του.

Σύμφωνα με τη νομική ομάδα του Αναγνωστόπουλου, η έφεσή του θα υποστηρίξει ότι δεν ήθελε να δολοφονήσει την Καρολάιν και ότι αντέδρασε κατά τη διάρκεια ενός καβγά επειδή φοβήθηκε ότι θα έκανε κακό στη Λυδία.

Με επικεφαλής τον δικηγόρο Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη – τον οποίο ο Αναγνωστόπουλος απέλυσε πέρυσι αλλά τώρα τον ξαναπροσέλαβε – θα υποστηρίξουν ότι του αξίζει μια πιο επιεικής ποινή.

Γίνεται κατανοητό ότι θα πουν πως υπήρξε «υπόδειγμα κρατούμενου και βοήθησε άλλους κρατούμενους» όσο εξέτιε την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όμως σε μια οργισμένη επίθεση ο κ. Κράουτς τον περιέγραψε ως «ύπουλο **ταρδο» και είπε: «Αν η θανατική ποινή ήταν ακόμα διαθέσιμη εδώ (στην Ελλάδα), θα το θεωρούσα τιμή μου να μου επιτραπεί να τραβήξω το χερούλι για να τον στείλω στη λήθη.

Τον μισώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου. Μακάρι να σαπίσει στην κόλαση».

Μιλώντας ενόψει της έφεσης, ο κ. Παπαϊωαννίδης δήλωσε στη MailOnline: «Δεν περνάει ούτε μια μέρα χωρίς ο πελάτης μου να μετανιώνει για ό,τι συνέβη, αλλά αυτό που θέλει και αυτό που θέλουμε γι’ αυτόν είναι δικαιοσύνη. Δεν αρνείται αυτό που συνέβη, αλλά ζητάμε να μειωθεί η ποινή.

Κάθε μέρα που βρίσκεται στη φυλακή σκέφτεται τι συνέβη και πόσο μισεί τον εαυτό του, οι μόνες του σκέψεις είναι για την κόρη του.

Το μόνο που θέλει είναι μια δίκαιη δίκη και να ληφθούν υπόψη οι ελαφρυντικές περιστάσεις των όσων συνέβησαν την ώρα του θανάτου της Καρολίν.

Δεν είναι ναρκισσιστής και αποδέχεται τις αποφάσεις του δικαστηρίου, μετά την καταδίκη του είναι υπόδειγμα κρατούμενου στη φυλακή και βοηθάει τους άλλους κρατούμενους και έχει πολύ καλή συμπεριφορά και όλα αυτά θα τα εξηγήσουμε στο δικαστήριο».

Επίσης, αντέδρασε στις υποδείξεις του πατέρα της Καρολάιν ότι ο Αναγνωστόπουλος, πιλότος ελικοπτέρου, σκότωσε την Καρολάιν επειδή ανακάλυψε ότι ήταν διακινητής ναρκωτικών.

«Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο αυτού του ισχυρισμού κατά τη διάρκεια της δίκης και δεν βρέθηκαν στοιχεία κατά την έρευνα και δεν έχει διωχθεί ποτέ για παρόμοια εγκλήματα. Έχει μια άψογη καριέρα 11 ετών ως πιλότος ελικοπτέρου. Σεβόμαστε τη θλίψη του πατέρα της Καρολάιν, αλλά αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό», δήλωσε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Πηγή: dailymail.co.uk

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More