Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Περσέας»: To νέο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού – Έγινε η τελετή ονοματοδοσίας παρουσία Σακελλαροπούλου και Δένδια

«Περσέας», είναι το νέο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού που εντάχθηκε στην Διοίκηση Φρεγατών με το ρόλο του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης και Ειδικών επιχειρήσεων.

Το πλοίο διαθέτει υβριδική πρόωση με την οποία μπορεί να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα των 17 κόμβων.

Επίσης διαθέτει ελικοδρόμιο διαμέτρου 22.2μτο οποίο μπορεί να υποδεχτεί τα ελικόπτερα του ΠΝ και είναι δωρεά του εφοπλιστή Λασκαριδη.

Σήμερα σε ειδική τελετή έγινε η ονοματοδοσία του πλοίου παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά του Πολεμικού Ναυτικού που ποτέ δεν ηττήθηκε ενώ με αφορμή την προσφορά του υποναυάρχου Λασκαριδη κάλεσε τους Έλληνες εφοπλιστές να ακολουθήσουν το παράδειγμα του τονίζοντας πως η πατρίδα έχει πάντα ανάγκη.

Από την πλευρά του ο δωρητής σημείωσε την υποχρέωση όλων στην πατρίδα και την ανάγκη για την θωράκιση της.

«Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά παρευρέθηκα σήμερα στην τελετή ονοματοδοσίας & ένταξης του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΠΕΡΣΕΑΣ» στη δύναμη του Πολεμικού μας Ναυτικού. Είχα τη δυνατότητα επίσης να εκφράσω για άλλη μία φορά την αμέριστη ευγνωμοσύνη των Ενόπλων Δυνάμεων προς τον Υποναύαρχο Ε.τ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, για την έμπρακτη απόδειξη της αγάπης του προς την πατρίδα», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ν. Δένδιας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More