Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολιτική αντιπαράθεση Καλογιάννη – Καχριμάνη

Σε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του Βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρου Καλογιάννη, εξελίσσεται το θέμα τροπολογίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή κι αφορά στην μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων για την διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφέρεια στον ΦΟΔΣΑ.

Ο Περιφερειάρχης στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης γνώριζε για την κατάθεση της τροπολογίας αλλά δεν τον ενημέρωσε, ενώ με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «πραξικόπημα».

Ο Σταύρος Καλογιάννης πέρασε στην αντεπίθεση, τη Δευτέρα, όταν σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι ο Περιφερειάρχης «έκανε μεγάλο λάθος» και απαίτησε από τον Περιφερειάρχη να του ζητήσει δημόσια συγνώμη.

«Η τροπολογία υπογράφεται από 12 κορυφαίους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Πως είναι δυνατό να μιλάμε για πραξικόπημα… Πραξικόπημα από ποιόν και σε βάρος τίνος; Συνέπραξαν 12 υπουργοί εναντίον ποιού;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην ουσία της τροπολογίας ο κ. Καλογιάννης εκτίμησε ότι «η τροπολογία αυτή έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενο νόμο και να ξεκαθαρίσει διαδικαστικά θέματα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More