Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Σλοβιάνσκ – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Η πόλη Σλοβιάνσκ, ο επόμενος στόχος των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, βρίσκεται υπό «μαζικό» βομβαρδισμό, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, καλώντας τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο.

«Σλοβιάνσκ! Μαζικός βομβαρδισμός της πόλης. Το κέντρο, ο βορράς. Προστατευτείτε», ανέφερε στο Facebook ο Βαντίμ Λιάχ, ο δήμαρχος αυτής της πόλης περίπου 100.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο.

#Sloviansk has come under heavy attack today too.

The #Ukraine city almost right on the front line now reports deaths from the shelling. pic.twitter.com/LZ2sbCxNEk

— Tim White (@TWMCLtd) July 5, 2022

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν μια αγορά στην Σλοβιάνσκ, σκοτώνοντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους τρεις ανθρώπους.

Ένας δημοσιογράφος του Reuters που βρισκόταν στο σημείο είδε κίτρινο καπνό να βγαίνει από ένα κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων και οι φλόγες να τυλίγουν σειρές από πάγκους της αγοράς καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Δεν έγινε αμέσως γνωστό τι είδους πυρομαχικά χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση αυτή στην πόλη, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Η αστυνομία τόνισε ότι δεν ήταν σαφές πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στην αγορά την ώρα της επίθεσης, αλλά σημείωνε ότι η αγορά έκλεινε εκείνη την στιγμή, με ορισμένα καταστήματα να είναι ακόμη ανοιχτά.

Guardian: Ρωσικό πλοίο που μεταφέρει «κλεμμένα» ουκρανικά σιτηρά κρατείται και ερευνάται από τις τουρκικές αρχές

Οι ουκρανικές αρχές έχουν επανειλημμένα καλέσει τους αμάχους που παραμένουν στην πόλη να εγκαταλείψουν την περιοχή, καθώς η γραμμή του μετώπου βρίσκεται πλέον λίγα χιλιόμετρα μετά την κατάληψη των πόλεων Σεβεροντονέτσκ και Λισιχάνσκ από τον ρωσικό στρατό.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 19 έχουν τραυματιστεί από την Κυριακή από βομβαρδισμούς στο Σλοβιάνσκ, που προκάλεσαν πυρκαγιές.

Το Σλοβιάνσκ και το Κραματόρσκ, ένα περιφερειακό διοικητικό κέντρο που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο, είναι οι επόμενοι στόχοι των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες συνεχίζουν την επίθεσή τους με στόχο να καταλάβουν τον έλεγχο της περιοχής Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Βρετανία: Ο Τζόνσον ενημέρωσε τον Ζελένσκι για όσα συζητήθηκαν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Το 2014, το Σλοβιάνσκ βρισκόταν για μερικούς μήνες υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών που πολεμούσαν μαζί με δυνάμεις από τη Μόσχα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσής τους ενάντια σε ουκρανικές δυνάμεις.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More