Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη: Εκτός Κομοτηνής οι χιλιάδες διερχόμενοι από το τελωνείο της Νυμφαίας

Η διάνοιξη του κάθετου άξονα Νυμφαίας Μακάζα και η λειτουργία της τον Μάρτιο του 2017 συνοδεύτηκε με την κατακόρυφη αύξηση του οδικού τουρισμού όχι, όμως, για τη Ροδόπη, ούτε καν με την τόνωση της αγοραστικής δύναμης για την αγορά της Κομοτηνής από διερχόμενους επισκέπτες. Αντιθέτως, το πέρασμα χιλιάδων διερχομένων, κάθε καλοκαίρι, μοιάζει να αφήνει «ανέγγιχτη» την πρωτεύουσα της Θράκης.

«Έτσι, τα 5 και πλέον χρόνια λειτουργίας της που συνοδεύτηκαν από τη διέλευση χιλιάδων τουριστών από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας έφεραν κάποια οφέλη μόνο για την παραλιακή ζώνη στη Ροδόπη και τις εκεί επιχειρήσεις» σημειώνει ο κ. Νίκος Μεραχτσάκης,Τομεάρχης στις ΠΕ Ξάνθης και Ροδόπης του Πανελλήνιου Σωματείου για Καταστήματα Εστίασης και Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΠΑΝΣΕΚΤΕ), μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες » (6-7-2022). Παράλληλα, προσθέτει ότι: «Η Κομοτηνή έμεινε εκτός».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπεύθυνος Τομεάρχης «κάποιοι από αυτούς το πολύ- πολύ να κατευθυνθούν σε κάποιες από τις παραλίες της Ροδόπης, οι πιο λίγοι, οι υπόλοιποι έχουν άλλους προορισμούς, κανείς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν μπαίνει στην πόλη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 εισήλθαν από τον συνοριακό σταθμό στην Ροδόπη 1.460.528, το 2018 1.672.719, ενώ το 2019 καταγράφηκε ρεκόρ αφίξεων, ανεβάζοντας τον σταθμό στην δεύτερη θέση πανελλαδικά, μια θέση μετά τους Ευζώνους.

ΦΩΤΟ: Αρχείο ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More