Ροδόπη: Κατασκηνωτές που αγαπούν το κάμπινγκ του Φαναρίου κάθε καλοκαίρι

Ησυχία, με τον ήχο των τζιτζικιών και τον παφλασμό των κυμάτων, αλλά και φασαρία με μουσικές, φωνές παιδιών που παίζουν χαρούμενα και κουβέντες των μεγάλων. Στο κάμπινγκ του Φαναρίου ενενήντα (90) κατασκηνωτές έχουν ήδη βρει το δικό τους πράσινο καταφύγιο.

«Όπως κάθε χρόνο» προσθέτουν οι παλαιότεροι στο χώρο. Αυτοί που ήρθαν μια φορά και από τότε έρχονται και ξανά έρχονται. Κάποιοι, την πρώτη φορά, με τα μικρά παιδιά τους και φέτος τα ίδια άτομα, συνταξιούχοι πια, με τα παιδιά μεγάλα και τις δικές τους οικογένειες.

 

Πράσινο παντού και φροντισμένος ο χώρος.Μικρά μπεκ δροσίζουν το πράσινο. Κάποιοι από τους κατασκηνωτές έχουν τοποθετήσει και τις γλάστρες τους στην είσοδο του τροχόσπιτου. Τραπέζια έξω με τις καρέκλες και τα απαραίτητα κεριά  για το φωτισμό τη νύχτα, αντικουνουπικά, αλλά και μικρά ψυγεία,απαραίτητα για τη συντήρηση του φαγητού. Μυρωδιές από τη μια κουζίνα «ταξιδεύουν» στη διπλανή και οι προσκλήσεις δεν αργούν να έρθουν «…μμμμ σήμερα θα φάμε στου γείτονα» λένε αστειευόμενοι.

«Το 1984 ήταν η πρώτη φορά που ήρθαμε με τον άντρα μου και τα παιδιά μου από τότε ερχόμαστε κάθε καλοκαίρι» δήλωσε η κα Κάρρα. Τη συναντήσαμε στο δικό της χώρο την ώρα της παρασκευής του μεσημεριανού γεύματος. Για την ίδια και τον σύζυγό της αποτελεί ιδανικό τρόπο να περάσει κανείς τις διακοπές του. «Συνδυάζει την επαφή με τη φύση, την κοινωνικότητα και την απομόνωση ταυτόχρονα» δήλωσε και έσπευσε να καταθέσει την πρότασή της για ανακαίνιση των εγκαταστάσεων, αλλά και το παράπονό της πως όλα αυτά τα χρόνια η ίδια αγωνία τους συντροφεύει κάθε φορά «θα ανοίξει δεν ανοίξει; Θα λειτουργήσει δεν θα λειτουργήσει;».

Τα μικρά παιδιά με τα ποδήλατά τους. Οι μεγάλοι με τη νωχελικότητα του καλοκαιριού γνώρισμα στο βάδισμά τους. Οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία με τις αγορές της λαϊκής, λαχανικά και φρούτα, ήδη στο τραπέζι και οι νεότεροι ακόμη στην αγκαλιά του Μορφέα. Άλλωστε, τα νυχτέρια καλά κρατούν στο κάμπινγκ του Φαναρίου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι πλούσιες φυλλωσιές προστατεύουν από τον ήλιο και όπου αυτές λείπουν τέντες με μαεστρία τοποθετημένες δίνουν τη δική τους “μάχη” και διατηρούν τη δροσιά. Ο έμπειρος κατασκηνωτής φαίνεται από τον τρόπο οργάνωσης του καλοκαιρινού νοικοκυρίου του. Κύριο γνώρισμα του να συνδράμει και να καθοδηγήσει τον ερασιτέχνη και πρωτάρη που πάντα κάθε καλοκαίρι εμφανίζεται.

Έμπειροι και άπειροι στην κατασκήνωση, παλιοί και νέοι, μικροί και μεγάλοι περνούν μαζί τα καλοκαίρια αγαπώντας κάθε φορά και πιο πολύ το κάμπινγκ του Φαναρίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy