Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροδόπη: Μειωμένος ο τζίρος στο χώρο της εστίασης τις πρώτες σαράντα ημέρες του καλοκαιριού

Χαμηλές οι “επιδόσεις” στο χώρο της εστίασης για τους επαγγελματίες του κλάδου. Η τουριστική κίνηση που σημειώνεται στην περιοχή περιορισμένη έως ελάχιστη με αποτέλεσμα να μην έχει καταγραφεί τις πρώτες σαράντα μέρες του καλοκαιριού θετικό αποτύπωμα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (6-7-2022) ο κος Νίκος Μεραχτσάκης Τομεάρχης στις ΠΕ Ξάνθης και Ροδόπης του Πανελλήνιου Σωματείου για Καταστήματα Εστίασης και Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΠΑΝΣΕΚΤΕ) είναι ελάχιστοι αυτοί οι οποίοι έχουν έρθει ως επισκέπτες στην περιοχή και ακόμη πιο λίγοι αυτοί που επέλεξαν τη Ροδόπη για τις διακοπές τους με αποτέλεσμα να μην σημειώνεται κίνηση τέτοια που θα έκανε τη διαφορά και θα έδινε, όπως είπε, “ανάσα” στην τοπική οικονομία.
Από την άλλη, οι ίδιοι οι επαγγελματίες, καλούνται να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων τους (λόγω των ανατιμήσεων και του ενεργειακού κόστους), αλλά και του αυξημένου κόστους των πρώτων υλών που προμηθεύονται από παραγωγούς – μετα-ποιητές της περιοχής και από τις μεγάλες προμηθεύτριες εταιρείες τους.
Μειωμένος ο τζίρος των επιχειρήσεων στην εστίαση, «με μια και δύο παρέες στις «ομπρέλες» δεν σώζεται μια επιχείρηση» είπε ο κο Μεραχτσάκης, μετρημένα και τα χαμόγελα σε ιδιοκτήτες και εργαζομένους, χαμόγελα που πληθαίνουν μόνο τα Σαββατοκύριακα και σίγουρα πιο συχνά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη (Φανάρι – Μαρώνεια).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More