Ρώμη: Δείπνο εργασίας Μητσοτάκη-Ντράγκι ενόψει Συμβουλίου της ΕΕ

Στις 7:30 μ.μ. ώρα Ιταλίας είναι προγραμματισμένη η άφιξη στο Παλάτσο Κίτζι στη Ρώμη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου θα δειπνήσει με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με Ιταλικές Κυβερνητικές πηγές λοιπόν, πρόκειται περί δείπνου εργασίας όπου θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος ενόψει του αυριανού Συμβουλίου της ΕΕ. Σημειωτέον, ανάμεσα στα διάφορα θέματα, αναφέρεται πως θα συζητηθεί και η διεύρυνση της Ένωσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια.

Άλλωστε, και όπως τόνισε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Ντράγκι στις πρόσφατες ομιλίες του στο Ιταλικό Κοινοβούλιο “η Ιταλική Κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία”, όπως και ότι η Ιταλία “επιθυμεί την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και θέλει να έχει καθεστώς υποψήφιας χώρας”.

Σημειωτέον, την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ο Ντράγκι θα μεταβεί στην Άγκυρα για διμερή Σύνοδο Κορυφής, η πρώτη που λαμβάνει χώρα τα τελευταία 10 χρόνια. Όμως δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για το εάν και αυτή η συνάντηση πρόκειται να είναι αντικείμενο συζήτησης του αποψινού δείπνου εργασίας.

Στη συνάντηση των δύο ηγετών δεν θα προηγηθούν ή ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.
Υπενθυμίζουμε επίσης πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμενόταν στη Ρώμη στις 18 Μαρτίου στα πλαίσια της Τετραμερής Διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Νότου, όμως δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω θετικότητας στον Covid-19 και προέβη σε διαδικτυακή σύνδεση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

Generated by Feedzy