Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ανάπλαση του παραλιακού μετώπου θα προχωρήσει ο Δήμος Ρόδου

Παρέμβαση της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά τις κατασκευές που έχουν «ξεφυτρώσει» στην παραλία της Ψαροπούλας, με άδειες από την Κτηματική Υπηρεσία και συνολική παρέμβαση ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, προανήγγειλε σήμερα σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δήμαρχος Ρόδου Στράτος Καρίκης.
Αναφερόμενος στις εξέδρες που έχουν κατασκευαστεί από επιχειρήσεις εστίασης που τοποθέτησαν τραπεζοκαθίσματα πάνω από τη θάλασσα, είπε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα ζητήσουν να ελέγξουν τις άδειες που, κακώς, δόθηκαν ερήμην της δημοτικής αρχής από την Κτηματική Υπηρεσία, προκειμένου να διαπιστώσουν αν και πώς τηρείται η νομιμότητα.
Από κει και πέρα, ο Στράτος Καρίκης προανήγγειλε μεγάλη παρέμβαση ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στην συγκεκριμένη περιοχή, από τον Δήμο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου οργανωμένα και συντεταγμένα να δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα, αλλά και να διασφαλίζεται η αισθητική και ο δημόσιος χαρακτήρας του χώρου.
«Δεν κυνηγάμε κανένα μαγαζί, αντιθέτως είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας. Όμως πρέπει να τεθούν κανόνες. Όσοι μας λένε ότι δεν παρακολουθούμε τι συμβαίνει, θα τρίβουν τα μάτια τους με αυτό που θα παρουσιάσουμε σύντομα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου» είπε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν παρενέβη ο Δήμος από πέρσι που τοποθετήθηκαν τα πρώτα τραπεζοκαθίσματα πάνω από το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΡ, είπε ότι «έστω και τώρα θα μπουν κανόνες».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More