Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπ. Πουρνάρας: Δεν περιμέναμε αύξηση κρουσμάτων τον Ιούλιο – Οι άνω των 40 ετών να κάνουν την 4η δόση (video)

Σαρώνουν οι νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων και την επιβάρυνση των σκληρών δεικτών της πανδημίας. Οι καθηγητές Σπύρος Πουρνάρας και Νίκος Σπυρίδης μίλησαν στην ΕΡΤ για την έξαρση του ιού το καλοκαίρι. «Ήταν μια αρνητική έκπληξη αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Τα νοσοκομεία όμως είναι αλήθεια ότι πιέζονται», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο Σπύρος Πουρνάρας, καθηγητής Μικροβιολογίας, αναφερόμενος στον αυξημένο αριθμο των κρουσμάτων.

Μιλώντας για το τι αναμένουν οι επιστήμονες για τον Σεπτέμβριο τόνισε ότι «δεν είναι σίγουρο ότι τα πράγματα θα επιδεινωθωθούν, αλλά μπορεί ο κύκλος να κλείσει όσο συγκεντρώνουμε ανοσία».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής, Νίκος Σπυρίδης, δήλωσε ότι έχει παρατηρηθεί μια αυξημένη προσέλευση των παιδιών στα νοσοκομεία.

«Το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο μας εξετάστηκαν 100 θετικά παιδιά. Έχει αυξηθεί επίσης η προσέλευση εμπύρετων παιδιών, με συμπτώματα πιθανού κορονοϊού» είπε ο ειδικός καλώντας τις ευάλωτες ομάδες να συνεχίσουν να προσέχουν.

Nα εμβολιαστούν όλοι – Φθίνει η ανοσία από τα εμβόλια

Μιλώντας για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού ο κ. Πουρνάρας επισήμανε ότι τα δεδομένα αλλάζουν κάθε ημέρα. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού με την τέταρτη δόση προτρέποντας τους άνω των σαράντα ετών να το κάνουν όλοι.

«Όσο προστατευόμαστε είμαστε τόσο καλύτερα. Από ότι φαίνεται φθίνει η ανοσία και δεν μας φτάνουν οι τέσσερις με πέντε μήνες», διευκρίνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών ο κ. Σπυρίδης επισήμανε ότι έπαιξε «πολύ σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη διατήρηση των ανοικτών σχολείων». Πρόσθεσε επίσης ότι οι γονείς θα πρέπει να περιμένουν το ανανεωμένο εμβόλιο και τις νέες παραλλαγές για να προχωρήσουν σε τρίτη, ενισχυτική δόση.

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More