Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Ρόδο το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού

Στη Ρόδο το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού.Θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Μαΐου 2023 με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου.
Το 21ο Παγκόσμιο Συνεδρίου για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού (21st SIS World Congress on Breast Cancer and Breast Healthcare) θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το διάστημα 4 έως 6 Μαΐου 2023 με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναλυθούν από έγκριτους επιστήμονες Διεθνούς εμβέλειας όλα τα επίκαιρα και σημαντικά θέματα και οι προκλήσεις στο πεδίο της διάγνωσης και της θεραπείας του καρκίνου του μαστού. Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο συνέδριο Μαστολογίας θα συζητηθούν οι δυνατότητες και οι τρόποι προάσπισης της υγείας του μαστού.
Το συνέδριο που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου Κ.Κ. Βαρθολομαίου Α’, αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και αναμένεται να το παρακολουθήσουν δια ζώσης γύρω στους 2.000 Συνέδρους, μέλη 47 Εθνικών εταιρειών Μαστολογίας ανά την υφήλιο που ασχολούνται με τον μαστό.
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας, Γιώργος Τριάντος και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού, Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων, Θανάσης Βυρίνης, είχαν συνάντηση με την Πρόεδρο του 21ου Παγκόσμιου Συνεδρίου & Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα και τετραμελή Επιτροπή, συζητώντας οργανωτικής φύσεως ζητήματα. Ο κ. Τριάντος και ο κ. Βυρίνης τόνισαν ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Ρόδο και τη Δημοτική Αρχή η διεξαγωγή του 21ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για τον Καρκίνο του Μαστού και την Υγεία του Μαστού. Επεσήμαναν ότι το νησί έχει παράδοση στη διεξαγωγή κορυφαίων συνεδρίων, δήλωσαν επίσης ότι είναι δεδομένη η στήριξη του Δήμου Ρόδου και η συμβολή του για την επιτυχή πραγματοποίησή του.
Από την πλευρά της η Λυδία Μουζάκα τόνισε ότι τα οφέλη της διεξαγωγής στη χώρα μας ενός τέτοιου διαμετρήματος Συνεδρίου είναι πολλά και σχετίζονται με επιστημονικά, κοινωνικά, οικονομικά, τουριστικά και πολιτιστικά οφέλη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More